booking
  • RELAX
  • RECHARGE
  • REFILL
  • RENEW
  • ROGAŠKA SLATINA
Razbremenite se – doživite popolno telesno in duševno prenovo
Sprostite se v udobju dizajnerskih sob
Butičnost hotela omogoča pobeg v intimo, popolno zasebnost, ki je vse bolj iskana in cenjena. Dizajnerski ambient in pametne sobe nudijo vse, kar potrebujete za brezskrben počitek.
Napolnite se z močjo magnezija in negativnih ionov
Ekskluzivni paketi, ki so združeni v programu Pegaz Mg temeljijo na edinstveni rogaški mineralni vodi. Zasnovani so glede na vaše potrebe in z mislijo na vaš well-being. Napolnili vas bodo s svežo energijo in močjo za nove življenjske izzive.
Povrnite si dobro počutje in zdravje s pomočjo hrane
Privoščite svojemu telesu zdravo, lokalno in vabljivo za oči. Okusi tradicionalnih slovenskih jedi z novodobnim priokusom ter mednarodni kulinarični vrhunci bodo prebudili vaše brbončice in dobro voljo.
Prenovite svoje telo in duha
Prepustite se razvajanju in vrhunskim sprostitvenim tretmajem. Poskrbeli bodo za vašo razbremenitev, detoksikacijo ter odpravili posledice negativnega stresa, s katerim se soočate.
Doživite destinacijo
400-letna tradicija zdraviliških storitev in kulturnih dogodkov svetovnega slovesa obljubljata številna ekskluzivna doživetja. Nahranila bodo vašo dušo in ustvarila nepozabne spomine.

Sprehod skozi zdraviliški park

Urejeni drevoredi, zelenice, cvetlične grede in rezane grmovnice vedno znova pripomorejo k dobremu počutju. Podajte se v sproščujoče doživetje, polno zanimivosti! Na primer v paviljonu Tempel sredi parka, kjer poleti potekajo promenadni koncerti.

Gozdni vrelec

Ste vedeli, da so enega najstarejših vrelcev tržili kot vrelec z »železnato vodo«? In da je do njega nekoč vodila slovita Steza vzdihljajev, prizorišče neštetih romanc? Podajte se po poti številnih zgodb in jim dodajte svojo.

Kraljevi vrelec Rogaška Slatina

Kraljevi vrelec

Izvira še iz keltskih časov in že stoletja napaja z zdravilno vodo. Obdan z osmerokotnim paviljonom in značilno bakreno streho kar vabi, da si nalijete kozarček ali dva. Ta voda blagodejno vpliva na prebavo, pa tudi na kožo, zato jo nekateri primerjejo z vodo Vichy.

Kapela Sv. Ane

Kapela iz leta 1804 je posvečena sv. Ani, zaščitnici zdravilišča. Sv. Ana ponazarja svetovljanski odnos do zdravja - zaradi tega je tudi postala simbol zdravilišča. In še zanimivost: kapelico je leta 1926 preuredil in prenovil sam znameniti arhitekt Jože Plečnik.

Kristalna dvorana Grand hotela Rogaška

Prostor za gostovanje pomembnih koncertov, kulturno-družabnih dogodkov in prestižnega Aninega plesa. Glavne atrakcije dvorane so slike priznanega avstrijskega slikarja Schröterja iz leta 1912 ter kristalni lestenci, ki so jih ročno izdelali v Steklarni Rogaška.

Pegazov spomenik

Krilati antični konj je v občini Rogaška Slatina pomemben zgodovinski in kulturni simbol. Zato ni nič nenavadnega, da ima tudi svoj spomenik. Pegazov spomenik je avtorsko delo priznanega akademskega slikarja in kiparja Vasilija Ćetkovića Vaska.

Anin dvor- muzejske zbirke

S sprehodom skozi tematsko obarvane muzejske zbirke boste spoznali zgodovino razvoja Rogaške Slatine. Okusite pridih svetovljanstva, seznanite se s fazami nastajanja kristalnega stekla in odkrijte pomen mineralne vode Donat Mg za razvoj destinacije.

Anin festival

Tradicionalni Anin festival s kar 200-letno tradicijo je najprestižnejši dogodek štajerske regije. Z odlično klasično glasbo ter številnimi koncerti različnih glasbenih zvrsti prijetno popestri poletne večere zdraviliškega jedra Rogaške Slatine.

PONASTAVITE SE